Omgeving

Fivizzano is een gemeente in de Italiaanse provincie Massa-Carrara (regio Toscane) en telt 8980 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 180,6 km², de bevolkingsdichtheid is 50 inwoners per km².

Parco Regionale delle Alpi Apuane

De Apuaanse Alpen vertegenwoordigen een van de meest typische en originele bergachtige gebieden van het Italiaanse schiereiland, vanwege de rijkdom van de omgevingen en landschappen die het bewaart. De oude aanwezigheid van de mens en zijn activiteiten heeft hier sporen van aanzienlijke dikte achtergelaten en heeft het grondgebied verspreid met belangrijke historische en culturele getuigenissen. De Apuaanse Alpen staan ​​over de hele wereld bekend om de schoonheid van hun knikkers en andere decoratieve en bouwstenen (cipollino, brecce, Cardoso-steen). De Apuaanse Alpen zijn daarom een ​​zeer suggestief orografisch complex dankzij het imposante bergmassief, met een zeer harde morfologie, met zijn diepe valleien en steile hellingen. Op een paar kilometer afstand, beginnend bij de korte kustvlakte van Versilia, stijgen de Apuaanse Alpen tot bijna tweeduizend meter boven de zeespiegel met de berg Pisanino (1947 m).

Ons doel bij het verhuren van de appartementen is om mensen de mogelijkheid te bieden om de rust en schoonheid van de streek en het regionaal park te ervaren. Een uitvalsbasis te bieden voor wandelingen in de bergen, mountainbiken, voor uitstapjes naar het Toscaanse erfgoed (Lucca, Pisa, Pistoia, Porto Fino, Sarzana en Firenze), de zee, de Cinque Terre, Lerici, Porto Venere en Levanto.

Uitrusten en de stress van de stad afschudden in het mooie berglandschap waar de vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking gegarandeerd is.

Bekijk de foto’s